"Industria s-a descurcat bine în prima parte a anului, în multe cazuri începând anul cu comenzi datând din 2010, însă incertitudinea cu privire la starea economiei s-a instalat la mijlocul anului", a declarat directorul de cercetare de la Gartner, Stephan Ohr.
Potrivit acestuia, consumatorii au amânat achiziţiile iar planurile vizând extinderea infrastructurii au înregistrat întârzieri pe măsură ce guvernele au evitat să-şi asume noi datorii, scrie Agerpres.

Pentru al 20-lea an consecutiv grupul american Intel şi-a păstrat poziţia de lider iar cota sa de piaţă a atins cel mai ridicat nivel, 16,9%. Precedentul vârf pentru Intel a fost înregistrat în anul 1998 când grupul american a controlat 16,3% din piaţa semiconductorilor.

Pe locul secund se situează grupul sud-coreean Samsung Electronics Co. cu o cotă de piaţă de 9,7%, în creştere datorită relaţiei sale cu Apple, pentru care furnizează procesoarele A5 care echipează telefoanele iPhone 4s şi tabletele iPad2.

Pe locul al treilea se situează Texas Instruments, care a reuşit să devanseze Toshiba Corp, urmat de Renesas Electronics, Qualcomm, STMicroelectronics şi Hynix Semiconductor.

La începutul acestei luni, Gartner şi-a revizuit în scădere estimările privind vânzările mondiale de semiconductori în 2012, citând incertitudinile de pe piaţă în urma perspectivelor sumbre privind zona euro, inundaţiile din Tailanda şi reducerea cheltuielilor de consum.

Te-ar putea interesa și: