Preţul modelului Duster pe care Dacia urmează să îl lanseze în cadrul Salonului Auto din Geneva va fi de 12.000, potrivit Automotive News Europe.

Astfel, speculaţiile din presa naţională cu privire la preţul lui Duster par a fi confirmate de celebra revistă auto. De asemenea, conform unor articole apărute în presa franceză la sfârşitul anului trecut, SUV-ul Dacia va costa mai puţin de 15.000 de euro.

Francezii sunt de părere că în momentul în care Duster va începe să circule pe şosele, va reprezenta o ameninţare în special pentru modelul Koleos de la Renault, care, în România de exemplu, are un preţ de pornire de aproximativ 18.000 de euro. Qashqai, SUV-ul de la Nissan, pleacă de la un preţ fără TVA de aproape 16.000 de euro.

SUV-ul Dacia Duster va fi lansat în data de 2 martie la Salonul Auto din Geneva. Acest model se fabrică deja în România, pentru a asigura stocurile minime necesare dealerilor.

În privinţa preţului de vânzare al noului SUV, Constantin Stroe, vicepreşedintele Dacia a menţionat că speră să convingă „factorii decidenţi de la Paris să rămână în plaja rezonabilă de preţuri”.

„Dacia îşi va păstra această strategie de preţuri şi în orice caz va fi îmbatabil”, a mai spus Stroe în repetate rânduri.