Medicul nutriționist Joseph St-Pierre spune că pentru a pierde în greutate trebuie să consumăm legume fără carbohidrați. Acesta a spus pentru Health News Hub ce legume ar trebui să evităm și ce legume ar trebui să consumăm dacă ne dorim să mai dăm jos câteva kilograme.

Legumele fără amidon, ideale pentru slăbit

Nutriționistul a spus că legumele care conțin amidon, cum ar fi cartofii, porumbul, dovleceii sau mazărea sunt bune pentru sănătate, dar ar trebui evitate dacă vrem să slăbim. În acest scop, ar trebui să alegem legume fără carbohidrați, deoarece au mai puține calorii. Joseph St-Pierre spune că ideale sunt dovleceii (care sunt bogați în vitamina C), varza de Bruxelles (datorită acizilor grași Omega 3), și spanacul (care conține foarte mult potasiu, magneziu și vitamine din grupele B și K). Acesta a mai spus că și conopida și castraveții ar trebui adăugați în dietă, pentru că acestea conțin foarte multe lichide, fibre și potasiu.

Legume care țin sub control glicemia

Când vine vorba de gestionarea nivelului de zahăr din sânge, există câteva legume care sunt mai benefice decât altele. Legumele bogate în fibre, proteine și vitamine specifice sunt ideale în acest scop.

  • Broccoli  – Această legumă este prima atunci când vorbim de alimente cu efecte benefice asupra glicemiei. Motivul este că broccoli este foarte bogat în fibre, care nu se digeră. Cu alte cuvinte, sângele nu le absoarbe la fel ca pe carbohidrați.
  • Salata verde – Salata verde este o altă legumă ideală dacă dorim să ne ținem sub control nivelurile de zahăr din sânge, în special cea cu frunze roșii, deoarece este foarte bogată în vitamina K. Aceasta este o vitamină care reglează insulina, are efecte benefice asupra sănătății inimii și îmbunătățește memoria episodică la adulții în vârstă.
  • Spanacul  – Spanacul, menționat și anterior, este altă legumă care ne poate ține glicemia sub control. Bogat în vitaminele A, B și K, acesta poate fi consumat crud, preparat termic sau în smoothie-uri.
  • Vinetele – Vinetele sunt extrem de bogate în nutrienți. Fibrele și proteinele pe care le conțin încetinesc procesul de absorbție al carbohidraților în sânge, ceea ce fac vinetele un aliat de nădejde în menținerea sub control a glicemiei.
  • Conopida – Conopida este iarăși o sursă excelentă de vitamina A și de vitamina K. Aceasta este de asemenea săracă în carbohidrați și bogată în antioxidanți.