Ministerul cipriot de Finanţe a precizat luni că a decis să subscrie la majorarea de capital în valoare de 1,8 miliarde de euro lansată de Cyprus Popular Bank.

"Ţinând cont de acţiunile subscrise de investitorii privaţi şi în linie cu decizia din 17 mai a consiliului de miniştrii, guvernul a achiziţionat acţiuni Cyprus Popular Bank în valoare de 1,796 miliarde euro", se arată în comunicatul Ministerului cipriot de Finanţe.

Cipru, ţară care de la 1 iulie 2012 a preluat preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, a devenit săptămâna trecută a cincea ţară zina euro euro care a solicitat un pachet de sprijin financiar din partea partenerilor europeni. O echipă de experţi de la Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană este aşteptată marţi la Nicosia pentru a demara discuţiile cu autorităţile cipriote.

De asemenea, cel mai mare grup bancar din Cipru, Bank of Cyprus a anunţat şi el săptămâna trecută că va cere un sprijin temporar de la statul cipriot în valoare de 500 milioane de euro pentru a putea respecta obligaţia de a-şi consolida capitalul până la data limită de 30 iunie.

Cyprus Popular Bank este prezentă pe piaţa din România prin Marfin Bank iar Bank of Cyprus este prezentă în Romania sub brand propriu.
Sursa: Agerpres