Noul COVID sau tulpina britanică a noului coronavirus provoacă spaimă în Franța. Acest virus are o rată mai mare de transmitere. Acum, în Franța, noul COVID e responsabil de 10% din cazurile de infectare. Informația a fost dată de purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris, Gabriel Attal, transmite Reuters.

Într-un interviu pentru postul de radio France Inter, Attal a vorbit despre măsurile de oprire a virusului. El a reafirmat că opţiunea unui lockdown mai strict rămâne deschisă pentru guvernul preşedintelui Emmanuel Macron. Acesta nu a oferit însă alte detalii.

În context, trebuie spus că Franţa a raportat miercuri aproape 27.000 de cazuri noi de infectare. Este cel mai ridicat bilanţ zilnic consemnat de la mijlocul lunii noiembrie, când ţara se afla în al doilea lockdown total. Această creştere indică că interdicţia actuală de circulaţie pe timp de noapte nu reuşeşte să stopeze transmiterea virusului.

Noua tulpină bagă România în alertă

Noua tulpină a coronavirusului pune și România în alertă după ce a fost depistat un nou caz. Conform informțiilor transmise într-un comunicat, a fost depistat încă un caz de infectare cu noua tulpină B.1.1.7. Este vorba despre un bărbat de 69 de ani.

„Încă un caz de infectare cu Sars Cov-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar din Constanța”, este scris în comunicatul respectiv. Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus. DSP Constanța are în desfățurare o nouă anchetă pentru acest caz. În prezent, pe teritoriul României au fost identificate 5 cazuri cu noua variantă de coronavirus SARS- Cov -2”, transmit autoritățile.

În plus, un bărbat de doar 34 de ani, din Olt, a murit de COVID-19. Tragedia s-a petrecut la o săptămână după ce s-a întors de Marea Britanie. Medicii iau calcul ca bărbatul să fi fost infectat cu noua tulpină a virusului. Probele prelevate de la el și de la contacți ai acestuia au fost trimise pentru analiză în București