Bomba a aruncat-o jurnalistul Ion Cristoiu într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv.

Reputatul jurnalist a vorbit despre atmosfera de la Congresul PSD și a povestit că „mulți delegați m-au oprit și m-au întrebat dacă au șanse. E pentru prima dată când văd la PSD o asemenea întrebare, deci PSD-ul lui Viorica Dăncila pleacă la drum cu un uriaș handicap: ideea că nu are șanse.

Dacă se întoarce la electoratul tradițional pe care l-a cultivat Liviu Dragnea, are șanse să intre în turul doi. În sală, când a vorbit despre președintele care se duce la Bruxelles și nu ne reprezintă, sala a vibrat, PSD-ul este în continuare din 1990 același. Sigur că Dragnea exagera pe temele acestea naționaliste.

Domnul Teodorovici a vorbit despre el, credeam că despre Viorica Dăncilă. Doamna Dăncila și ea a citit. Dincolo, la PNL, măcar au fost câțiva care au ținut discursul, dar este clar că nu au reușit să mobilizeze sala”.

Ion Cristoiu a mai spus că Tăriceanu nu va mai candida pentru președinție, dar există o altă propunere, în persoana actorului Mircea Diaconu. ”Din acest moment, domnul Tariceanu este OUT, cred ca nu va mai candida, dar ramane la guvernare si face o alianta cu PRO Romania, nu candideaza el, ci am inteles că Mircea Diaconu”, a explicat Cristoiu la Realitatea TV.

Zvonurile sunt întărite și de un mail pe care actorul Mircea Diaconu l-a trimis către redactie Stiripesurse în care spune: ”E sfârsit de săptămână și simt nevoia să vă mărturisesc ceva.

Tot ce am făcut până acum în viața mea civico-politică, de la Revoluția din Decembrie 1989, de la constituirea Alianței Civice în ’90 și până la candidatura, ca independent, la Parlamentul European, a pornit din convingerea că am datoria, ca orice alt cetățean, de a lua atitudine față de ceea ce se întâmplă. Suntem, cu precădere în ultima vreme, martori ai unui lung șir de nedreptăți care au loc în România.

Așa că aleg, încă o dată, să mă implic. Cum?

Vă povestesc duminică, 25 august, ora 16:00, în cadrul unei conferințe de presă pe care o voi susține pe treptele Ateneului Român, din București.

Al dvs.,

Mircea Diaconu