Membrii Comisiei Federale pentru Comerț din S.U.A. au votat pentru stabilirea unei amenzi de 5 miliarde dolari pentru gigantul Facebook, după ce guvernul american a prezentat probe potrivit cărora platforma de socializare a încălcat confidenţialitatea datelor utilizatorilor.

Decizia necesită aprobarea ulterioară a instanţei. Reprezentanții Partidului Democrat s-au opus, pe motiv că puteau ajunge mai departe cu sancțiunile. Ei au solicitat o amendă mai mare.

Facebook a fost de acord să plătească încă 100 de milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile conform cărora a înșelat investitorii cu privire la gravitatea utilizării abuzive a datelor utilizatorilor, au afirmat, miercuri, reprezentanţii Securities and Exchange Commission (SEC), citați de presa americană. În plus, gigantul social-media îşi va reedita propriile reguli de confidenţialitate.

“Cu toate promisiunile repetate către miliardele de utilizatori globali, conform cărora aceştia puteau controla modul în care informaţiile personale sunt împărtăşite, Facebook a subminat alegerile consumatorilor“, a declarat preşedintele FTC, Joe Simons, potrivit surdei citate.

FTC a declarat că politica datelor gestionată de Facebook a înșelat “zeci de milioane” de persoane care au folosit instrumentul de recunoaștere facială și, de asemenea, au încălcat propriile reguli în privinţa practicilor neconvenţionale.