Guvernul a pus România pe butuci, desi se laudă că țara e pe creștere economică. Efectele crizei au o urmare imediată. Mai multe primării din țară au intrat în criză și încep să dea oamenii afară.

Nu doar Primăria Capitalei e în faliment nedeclarat cum a anunțat Gabriela Firea. Primăria din Motru, județul Mehedinți, mai are bani pentru funcționare și pentru salarii doar pentru mai puțin de două luni. Autoritățile locale sunt disperate. Mai au bani doar până în luna august, singura speranță fiind să primească bani de la guvern prin rectificarea de buget.

Dacă rectificarea nu le va aduce însă fondurile necesare, nu se va pune problema reducerii salariilor sau plata eșalonată a acestora, ci pur și simplu nu vor mai fi achitate veniturile, spune primarul Gigel Jianu. „Am atras atenția și în cursul anului trecut că, dacă bugetele nu vor primi banii necesari, se va ajunge în situații neplăcute. Nu mai avem bani decât până în luna august. Din august nu știu ce vom face. În cursul ultimei luni de vară vom rămâne complet fără bani. Eu sper să apară fonduri la rectificatea de buget“, a declarat Jianu, anunță gds.ro.

Și în Rovinari situația este disperată. Primarul vrea să reducă din personalul de la primărie. Zeci de angajați, personal contractual sau funcționari publici vor intra pe lista de concedieri. În acest sens vor fi realizate evaluări, în baza cărora angajații își vor face bagajele și vor pleca acasă, mai spune sursa citată.