Cursul valutar va lua foc, dacă România trece la consiliu monetar, așa cum au propus voci din zona puterii politice. O spune chiar guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

Oficialul Băncii Centrale a arătat că este posibilă trecerea la un consiliu monetar, adică un curs fixat, însă asta ar însemna ca acest curs să fie de 7-8 lei pentru un euro. “ Un consiliu monetar în România ar necesita, probabil, un euro de 7-8”, a declarant Isărescu.

Anterior, Liviu Dragnea, președintele PSD, dăduse ca exemplu pozitiv Bulgaria, care are un curs de fix după criza majoră din 1997-1998 și va adopta euro în 2022, cu doi ani mai devreme decât România. Politicianul s-a plâns atunci că BNR nu sprijină o astfel de măsură.

Isărescu, extrem de dur la adresa măsurilor Guvernului

Alte declarații importante ale lui Isărescu, de la prezentarea Raportului asupra inflației

 

Despre atacurile asupra BNR: Jalnice!

Despre Darius Vâlcov, consilierul premierului

Dăncilă: Uite cine ne dă nouă sfaturi

Pentru că nici în Planul de trecere la euro nu e niciun damf de Vâlcov! Iar, după cum vorbește, n-a citit niciun raport al BNR. Dar tot comentează politica monetară!

Formulări din acestea că se joacă cineva cu dobânzile, că le manipulează, sunt mai mult decât periculoase. Ele pot fi tăiate de la rădăcină cu o simplă privire către teancul de rapoarte. Facem 4 rapoarte pe an și facem asta de 13 ani. Este dureros că mulți nici nu le citesc, dar ies în presă și fac diverse acuzații.

Pe la sfârșitul anului și începutul acestui an am asistat la un atac jalnic asupra BNR, inclusiv cu invective cum că nu suntem patrioți.

S-a sărit la gâtul BNR în ceea ce privește cursul valutar, într-o manieră total neresponsabila. Chiar dacă au cerut prin postări caraghioase să fie cursul fix, asta nu se poate. Dar va dați seama cât de porniți erau să atace BNR.

 

Păi să vina cu o OUG și să spunem să trăiască românii mai bine, să trăiască ca în Germania. Dacă nu le punem o taxă