Serbia a anulat in data de 25 aprilie contractul de 400 de milioane de dolari incheiat cu Cuprom pentru preluarea producatorului de cupru sarb RTB Bor pentru ca compania romaneasca nu a depus garantiile financiare necesare pana la expirarea termenului limita, informeaza presa internationala. 

Saptamana trecuta Cuprom a anuntat ca s-ar putea retrage din tranzactie acuzand “circumstante schimbate considerabil” si o presupusa opozitie din partea sindicatelor.

Cuprom a castigat licitatia organizata pentru RTB Bor in martie depunand cea mai mare oferta, de 400 de milioane de dolari, si angajandu-se sa efectueze investitii de mai multe milioane de dolari pentru a rezolva problemele de productie si de mediu cu care se confrunta compania sarba.

Tranzactia includea exploatarile de cupru, de suprafata si subterane din Bor, o divizie de extragere a cuprului din minereu si o fabrica de separare a mineralelor. Datoriile companiei se ridicau la 400 de milioane de dolari, acumulate in special in perioada de embargo impus Iugoslaviei in anii ‘90.

Guvernul sarb urmeaza sa faca o noua oferta pentru vanzare companiei RTB Bor.

Sursa: Capital 25 Aprilie 2007