La jumatatea saptamanii viitoare Ford motor Co. si Guvernul Romaniei vor semna actele care vor pune in legalitate viitoarea familie Ford Romania. Cel putin asta sustin unele surse apropiate negocierilor. Fericitul eveniment va avea loc la Frankfurt, oras de pe malul Mainului, intr-un cadru feeric pus la dispozitie de nemti. La ceremonie vor participa cam toti cei care muncesc alaturi de Ford si Daewoo pentru ridicarea la rang de frunte a industriei auto mondiale. Din partea miresei va merge in Germania un alai condus de primul-ministru Tariceanu, in rolul nasului fiind fostul ministru de finante, domnul Vladescu care a condus si negocierile privind zestrea miresei. Din nefericire pentru curiosi, adevaratul dar va fi aflat abia dupa incheierea actelor, asa cum sta bine unei nunti cu pretentii.

Este foarte posibil ca si atunci, din prea multa pudoare, mirii si nasii sa refuze sa dezvaluie sumele adevarate cu care va porni pe drumurile prafuite ale Romaniei tanara pereche. De altfel, dupa cununia civila de la Frankfurt si masa data de socrii mici a doua zi in ograda de la Craiova, unde vor fi semnate, mai mult de ochii celor care au ramas acasa, hartiile contractului prenuptial tradus in limba pamantului, va urma perioada nedefinita pana la cununia religioasa. Asta pentru ca intregul alai de miri, socri, nasi si alti bagatori de seama, mai au cate ceva de pus la cale. Terenuri, bani, masini, argati si planuri de marire, toate au fost puse pe masa negocierilor.

Avand in vedere ca socrii mari au strigat deja darul, iar cei mici au prezentat lada cu zestre ramane de vazut doar daca in contractul prenuptial au fost puse la punct toate detaliile si nu au mai ramas neintelegeri care vor fi rezolvate mai tarziu, odata cu nunta cea mare de la biserica din sat. Oricum, dupa luarea cu acte si in fata Domnului, urmeaza o luna, sau mai multe, de miere in care mirii vor incepe sa lucreze pentru binele societatii si pentru viitorul semintiei, socrii mari vor planui trimiterea progeniturilor in toate colturile lumii, iar socrii mici de la Palatul Victoria trebuie sa dea acatiste ca au scapat de o fata cam saraca si batrana, care a mai fost maritata cu un print de la rasarit care a scapatat si a lasat-o in voia soartei.

Sursa: Capital