O scurtă căutare prin datele turoperatorilor scoate la iveala preţuri şi de 399 de euro de persoană, în Antalya, pentru 7 nopţi la hotel de 5 stele, all inclusive, cu tot cu transport inclus. “Cei aproximativ 3 milioane de turişti ruşi care nu mai vin în Turcia se resimt în economia ţării. Hotelierii turci au reacţionat la această situaţie şi au tăiat preţurile. Până acum, nu am avut anulări pe Antalya, de exemplu, care este cea mai solicitată de turiştii din România”, declară Alin Burcea, prim vicepreședintele ANAT si preşedintele Paralela 45. Acesta crede că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte securitatea.

“Securitatea este o prioritate naţională, indiferent de Guvern. În Antalya, turismul este puţin diferit de turismul din celelalte ţări europene. Primele apariţii de all inclusive aici au fost. Majoritatea hotelurilor sunt ca nişte cluburi foarte mari, care acordă toate serviciile în interior”, spune şi Dan Goicea, proprietarul Cocktail Holidays. Potrivit acestuia, clientul care vine în Antalya are un alt tipar: vine, în general, în familie, împreună cu copiii, şi preferă un resort care să aibă ”tot felul de distracţii”, atât pentru copii, cât şi pentru oameni mari.

Date oficiale citate de publicaţii internaţionale arată că, anul trecut, numărul de vizitatori în Turcia a înregistrat o scădere modestă, de circa 1,6%. Pentru anul acesta, estimările sunt însă mai rezervate, având în vedere evenimentele tragice petrecute.