Cum să-ți pregătești pielea pentru plajă. Redu riscurile cu cele mai simple soluții la îndemână! Pielea și părul sunt foarte expuse în timpul lunilor de vară și au tendința de a se usca de la expunerea la soare și apă sărată. Pentru oricare dintre aceste probleme, soluția cea mai la îndemână este hidratarea. În zilele calde, nevoia noastră de a rămâne hidratați crește în mod natural.

Există o mulțime de alimente cu un conținut ridicat de apă care pot fi incluse cu ușurință în dieta noastră. De la pepene verde la castraveți, produsele de sezon proaspete și delicioase ne oferă nenumărate beneficii.

Cum să-ți pregătești pielea pentru plajă

Cum să-ți pregătești pielea pentru plajă: BEA APĂ. MULTĂ. CÂT MAI MULTĂ APĂ

Când apare soarele de vară, s-ar putea să fii foarte tentat de cocktailurile de la piscină sau de ceaiul cu gheață de la terasă. Totuși, pentru sănătatea și starea ta de bine, nimic nu se compară cu apa. Bea apă cât mai multă, cât mai des. Apa menține tinerețea naturală a pielii.

Vara, pierzi lichide prețioase prin transpirație și, chiar dacă nu simți că transpiri foarte mult, adevărul este că soarele de vară te usucă. Apa crește elasticitatea epidermei, ceea ce înseamnă mai puține riduri, piele mai puțin lăsată, mai puține umflături și celulită.

FOLOSEȘTE CREME HIDRATANTE ȘI DE PROTECȚIE

Cum să-ți pregătești pielea pentru plajă

Stai departe de soare când este posibil, chiar dacă iubești pielea bronzată. Soarele, după cum știm cu toții, poate fi o binecuvântare și un blestem pentru piele, în același timp. Indiferent de tipul tău de piele, rutina de îngrijire din timpul verii trebuie să includă creme și balsamuri de buze cu factor de protecție ridicat.

Sfaturile noastre nu te pregătesc doar pentru acest sezon, ci și pentru anii următori, iar tu vrei ca pielea ta să rămână la fel de sănătoasă și strălucitoare peste douăzeci de ani ca și astăzi.

RENUNȚĂ LA FUMAT

Reducerea riscurilor este întotdeauna o idee bună în tot ceea ce facem, iar această atitudine preventivă poate fi aplicată în multe situații, inclusiv în cazul fumatului – un alt factor de risc ce poate cauza afecțiuni serioase ale pielii.

Cel mai bun lucru pe care îl poate face un fumător adult este să renunțe la tutun și la nicotină, dar realitatea este că 9 din 10 nu reușesc să o facă. Cei care nu renunță la consumul acestor produse, pot opta, însă, pentru o strategie prudentă, în zona de „reducere a riscurilor”.

Produsele fără fum oferă nicotină fără ardere, ceea ce înseamnă că pot produce niveluri considerabil mai mici de substanțe chimice nocive decât țigările.

Așa cum crema de protecție solară ne protejează pielea de arsuri, pentru cei ce doresc să continue să se expună razelor soarelui, alternativele fără fum pot reduce riscurile legate de tutun pentru fumătorii adulți care aleg să nu renunțe la consumul produselor cu nicotină.

Material realizat cu susținerea Philip Morris România.