În primul rând, discutăm despre ce este un domeniu ro și mai apoi despre un pachet de găzduire web pentru acest domeniu. Un domeniu .ro este un nume unic pe internet care identifică un site web. De exemplu, dacă ai un magazin online care se numește „MagazinulMeu”, poți înregistra domeniul „magazinulmeu.ro”. Acesta va fi adresa ta pe internet și va fi folosită de utilizatori pentru a accesa site-ul tău.

Pentru a înregistra un domeniu .ro, trebuie să găsești un furnizor de servicii de înregistrare a domeniilor (lista firmelor acreditate de RoTLD o găsești aici). Există o mulțime de furnizori de servicii de înregistrare a domeniilor .ro, dar noi recomandăm Host-Age.ro. Aceștia oferă servicii de înregistrare a domeniilor .ro la prețuri competitive și cu o interfață ușor de utilizat. Și foarte important, este o firmă care oferă astfel de servicii de peste 21 de ani.

Pentru a înregistra un domeniu .ro, trebuie să urmezi acești pași:

  1. Accesează site-ul Host-Age.ro și în prima pagină există un formular unde poți începe căutarea domeniului dorit
  2. Introdu numele de domeniu pe care dorești să-l înregistrezi și verifică disponibilitatea acestuia
  3. Dacă domeniul este disponibil, completează formularul de înregistrare cu informațiile tale personale și de plată
  4. Confirmă înregistrarea și domeniul va fi activat imediat după ce ai achitat (de preferat să achiți cu card bancar pentru că atunci totul se face automat pe loc)

După ce ai înregistrat un domeniu .ro, trebuie să găzduiești site-ul tău. Găzduirea site-ului tău înseamnă că încarci fișierele site-ului tău pe un server web, astfel încât utilizatorii să poată accesa site-ul prin intermediul adresei tale de domeniu. De asemenea, pentru fiecare pachet de hosting ai la dispoziție și adrese de email de forma @domeniul-tau.ro

Host-Age.ro oferă și servicii de găzduire web. Aceștia oferă mai multe planuri de găzduire web, astfel încât să poți alege planul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. 

Pentru a găzdui site-ul tău pe Host-Age.ro, trebuie să urmezi acești pași:

  1. Accesează site-ul și vezi cele patru pachete de găzduire web. Analizează oferta și alege pachetul potrivit. Îți recomandăm să începi cu un pachet mai mic pentru că oricând poți trece la un pachet superior și vei plăti doar diferența dintre pachetele de găzduire pentru perioada deja achitată.
  2. Comandă pachetul potrivit nevoilor tale
  3. Achită, de preferat cu card bancar și atunci contul ți se activează pe loc
  4. Vei primi automat pe email toate detaliile contului și informațiile necesare ca să încarci site-ul pe server și să creezi adresele de email.

Înainte de a înregistra un domeniu .ro, este important să verifici disponibilitatea acestuia și să alegi un nume ușor de ținut minte. Host-Age.ro oferă o unealtă de verificare a disponibilității domeniilor .ro pe site-ul lor. Această unealtă îți permite să verifici pe loc dacă numele de domeniu pe care îl dorești este disponibil.

În ceea ce privește prețurile, costul înregistrării unui domeniu .ro poate varia în funcție de furnizorul de servicii de înregistrare a domeniilor. Iar Host-Age.ro oferă prețuri competitive pentru înregistrarea domeniilor .ro precum și pentru servicii de găzduire web. Este important să compari prețurile și să alegi furnizorul de servicii care oferă cel mai bun raport calitate-preț. Ține cont, un serviciu de găzduire web cu prețuri foarte mici nu poate fi de încredere.

În concluzie, înregistrarea unui domeniu .ro și găzduirea site-ului tău poate părea complicat la început, dar cu ajutorul unui furnizor cu experiență de servicii de înregistrare a domeniilor și de găzduire web procesul poate fi ușor și rapid. Verifică disponibilitatea domeniului tău dorit, înregistrează-l și găzduiește site-ul tău pentru a fi online și accesibil utilizatorilor în câteva minute.