Dow Industrial Average DJIA,  -1.85%, a scăzut cu mai mult de 333 de puncte sau 1,9%, la 17,662 – cea mai importantă cădere în cinci luni; în timp ce S&P 500 SPX, -1.70% a pierdut 35 de puncte, sau 1,7%, ajungând la 2,044. Indicele Nasdaq COMP, -1.67% a scăzut cu aproximativ 83 de puncte sau 1,7%, închizând la 4,859.7, la o zi dupa ce Apple Inc. AAPL, + 0,53% nu a reușit să provoace o exaltare odată cu prezentarea Apple Watch.

Punerea banilor la saltea s-a dovedit a fi, probabil, cel mai bun pariu al investitorilor.

Dar dacă ascunzi bani, ar fi bine să fie vorba chiar de dolarul DXY, + 0,47%, care a atins maxime multianuale împotriva rivalilor și a provocat un adevărat haos în urma sa. Dolari s-a ridicat practic împotriva a 5 din cei 6 principali rivali ai săi.

Viteza rapidă a dolarului față de alte valute poate fi, de asemenea, unul dintre factorii cheie care au bulversat investitorii marți, după cum notează editorul MarketWatch, William Watts.

Grijile în privinţa unui dolar puternic sunt speculate şi la Casa Albă, unde economistul-şef Jason Furman a declarat marți că un dolar puternic poate servi drept un imbold pentru economia Statelor Unite. Dolarul a crescut în ultimele trei luni cu uimitoarea cotă de 9,4%.