Menținerea temperaturii din jurul plantelor cât mai echilibrată

Se apropie iarna și în curând vom da drumul la încălzirea centrală pentru a ne încălzi casa. Dar cât de mult va dăuna asta plantelor de apartament, mai ales după ce am investit în ele pentru a ne face spațiul în care locuim cât mai plăcut?

Există câteva aspecte de care trebuie să ținem cont atunci când îngrijim plantele de apartament, iarna. Cel mai important, așa cum sfătuiesc toți specialiștii, este menținerea temperaturii din jurul lor cât mai echilibrată. Curenții de are, fie că sunt fierbinți, fie reci, nu sunt benefici, după cum arată HomesandGardesns.

O căldură prea mare în apropierea lor le va arde frunzele

Cu multe specii de plante de apartament care provin din climă tropicală, s-ar putea să credeți că o căldură mai mare le va ajuta să treacă prin lunile mai reci. Din păcate, acest lucru poate fi problematic, chiar periculos. Problema constă în principal în lipsa de umiditate rezultată; încălzirea centrală face ca aerul să fie mai uscat, ceea ce poate pune stres mai mare asupra plantelor. O căldură prea mare în apropierea lor le poate arde frunzele.

Vestea bună este că există câteva lucruri pe care le putem face pentru a combate efectele încălzirii centrale asupra plantelor, fără a ne sacrifica propriul confort.

Indiferent dacă aveți în casă mai multe plante de interior sau doar câteva, aceste sfaturi vă vor ajuta să le ajutați să supraviețuiască atunci când temperatura de afară scade. Experții spun că este important să le țineți departe de sursele de căldură, indiferent dacă este vorba de un calorifer sau de aerul condiționat care merge pe cald.

Protejarea plantelor de încălzirea prin pardoseală

Încălzirea prin pardoseală poate dăuna plantelor de apartament, încălzindu-le rădăcinile prea mult și provocându-le stres. Dacă podeaua devine foarte rece când încălzirea este oprită, oscilația de temperatură poate fi un șoc pentru plante. De aceea, ar fi bine să mutați plantele undeva mai sus, pe un raft, o masă sau o comodă. De asemenea, puteți lua în considerare utilizarea unui ghiveci pentru plante suspendate.

Dacă plantele sunt prea mari pentru a fi așezate sus, o soluție alternativă este să adaugați un fel de tampon între fundul ghivecelor și podea, cum ar fi un covoraș gros de plută.

Protejarea plantelor de apartament de calorifere

Este clar că dacă aveți un șemineu, orice plantă aflată în apropiere va suferi din cauza căldurii intense. Este valabil și pentru orice plantă din apropierea caloriferelor.

Ca soluție, puteți muta plantele cât mai departe de astfel de surse de căldură. Dacă simțiți căldura cu mâna, probabil că plantele sunt încă prea aproape de calorifer. În plus, țineți cont de umiditate. Stropirea în mod regulat a plantelor poate ajuta să mențineți mediul optim.

Kayla Gajdascz, co-fondatorul Mental Houseplants, sugerează gruparea plantelor la un loc pentru a crea un micro-mediu cu o umiditate mai mare. De asemenea, puteți folosi un umidificator:

„Acest lucru este util în special în camerele cu multe plante”, explică el.