Potrivit Daily Mirror, organizatorii au promis cele mai spectaculoase focuri de artificii din istorie şi cu siguranţă nu i-au dezamăgit nici pe cei prezenţi şi nici sutele de milioane de oameni care au urmărit evenimentul pe internet. 

Cu câteva ore înainte de miezul nopţii, sutele de mii de persoane prezente au aclamat în portul din Sydney în momentul în care artificii violete au fost lansate spre cer în sunetele melodiei lui Prince "Purple Rain", un omagiu adus superstarului care a murit în 2016. Un alt artist care a murit în 2016 şi a fost omagiat cu acest prilej este David Bowie, care a locuit zece ani la Sydney. 

Conform Agerpres,sSpectacolul a fost programat ca un preludiu al artificiilor de la miezul nopţii, în jurul orei locale 21.00 (10.00 GMT), pentru a le permite copiilor să participe şi ei la celebrarea Revelionului. 

"A fost o privelişte fantastică şi atât de frumoasă deasupra portului, cu focurile de artificii care se reflectau în apă şi toţi oamenii care aclamau", a declarat Anna Fassbinder, de 18 ani, din Koln, Germania. 

Evenimentul care suscită anual un interes enorm a necesitat o planificare minuţioasă, scrie DPA. Accesul în cele mai râvnite locuri pentru a urmări focurile de artificii la opera din Sydney se obţine acum pe bază de bilet şi sute de oameni au dormit în apropiere pentru a prinde cele mai bune locuri la deschiderea porţilor, sâmbătă dimineaţă. 

Interesul a fost la fel de mare şi în zona portului, unde oamenii s-au instalat cu corturile încă de vineri, înainte de apusul soarelui. 

În jur de 1.000.000 de oameni erau aşteptaţi să asiste la focurile de artificii din port, spectacol care a costat municipalitatea şapte milioane de dolari australieni (5,04 dolari americani). Potrivit organizatorilor, showul din acest an a fost cel mai mare din istorie, cu peste 100.000 de artificii lansate. 

În Noua Zeelandă, una din primele ţări care a trecut în noul an, Max Key, fiul fostului premier John Key, a fost DJ-ul care a difuzat muzica pentru focurile de artificii care au durat cinci minute şi care au fost lansate de pe Sky Tower din Auckland, o clădire de peste 320 de metri înălţime.