“În decursul a cinci decenii Fiesta una dintre cele mai iubite maşini de dimensiuni mici din lume, iar caracterul sportiv al ultimei generaţii de Fiesta a insuflat o adevărată pasiune clienţilor de automobile compacte din toată lumea, contribuind la statutul său de cea mai de succes maşină de dimensiuni mici din lume”, a declarat Martin Smith, director executiv de design la Ford Europa. “A trebuit să păstrăm acea parte vitală a structurii Fiesta – dar am dorit să îi dăm şi un aspect mai sofisticat.”

Noul Fiesta marchează ultimul capitol din călătoria maşinilor mici populare. Ford a lansat primul Fiesta în 1976 şi de atunci a vândut peste 15 milioane de modele în toată lumea. Noul Fiesta include caracteristici de design inspirate de cel mai recent limbaj de design global de la Ford şi de vehiculele concept.

Partea din faţă a modelului Fiesta este dominată de o grilă frontală trapezoidală, consolidată de faruri tăiate cu laserul, cu lumini de zi care folosesc tehnologia LED, şi include un design cu capotă “power-dome”. Modelul Fiesta reproiectat oferă de asemenea un interior armonios şi optimizat din punct de vedere ergonomic.

Fiesta urmăreşte abordarea tehnologiei democratizatoare de la Ford – oferind pentru prima dată elemente avansate pentru un număr mai mare de şoferi – şi va fi unic printre competitorii europeni, prin echiparea cu Active City Stop, un sistem conceput pentru a ajuta şoferii să evite coliziunile la viteze reduse.

Sistemul de conectivitate încorporat SYNC de la Ford oferă un nivel de conectivitate fără precedent, permiţând posesorilor să îşi activeze vocal convorbirile telefonice şi să selecteze muzică de la dispozitivele conectate prin Bluetooth sau USB. Sistemul SYNC include Emergency Assistance, care conectează direct ocupanţii autovehiculului la operatorii locali ai serviciilor de urgenţă după un accident, în limba corectă a regiunii.

Noul Fiesta va aduce, de asemenea, debutul European în acest segment al funcţiei MyKey, care va permite părinţilor în special să încurajeze un condus mai sigur şi să reducă expunerea adolescenţilor la riscurile de la volan. Sistemul permite posesorilor să configureze viteza maximă şi limitele de volum audio. De asemenea, opreşte sistemul audio până sunt legate centurile de siguranţă şi asigură asistenţă pentru şofer, sistemele de siguranţă şi alertele mai puternice nu pot fi dezactivate când este folosită această funcţie.

Motorul pe benzină EcoBoost de 1 litru este “Motorul Internaţional al Anului” 2012 şi este aşteptat să ofere cea mai bună economie de combustibil din clasa lui.

Ford va dezvălui mai multe detalii despre noua gamă europeană Fiesta la Salonul Auto Paris din septembrie.