Barney Frank, presedintele democrat al Comisiei de Afaceri Bancare din cadul Camerei Reprezentantilor, a propus o idee care, daca ar fi pusa in aplicare, ar putea oferi statului american posibilitatea sa economiseasca anual nu mai putin de 160 de miliarde de dolari.

Conform propunerii acestuia, o retragere din Irak conforma cu termenele stabilite, adica pana cel tarziu sfarsitul lui 2011, ar insemna o economie de 100 de miliarde de dolari pe an.

Ceilalti 60 de miliarde de dolari ar putea fi economisiti prin eliminarea sistemelor de armament inutil, reducand, spune Frank, numarul de baze nucleare in serviciu, numarul de rachete balistice, a submarinelor Virginia Class si avioanelor de lupta F/A-22 Raptor, avioane care au fost construite in timpul Razboiului Rece si sunt considerate ca nu raspund normelor de securitate actuale.

Intrebat ce parere are despre un asemenea plan ce implica reducerea bugetului din Departamentul de Aparare, liderul majoritatii democrate a Camerei, Steny Hoyer, a respins din start o asemenea idee.

„Este opinia domnului Frank, unul dintre colegii nostri cei mai capabili”, a declarat Hoyer.

Sursa: e24.fr