Culiță Sterp a fost eliberat vineri

Culiță Sterp a fost eliberat vineri, 18 noiembrie 2022, magistrații înlocuind măsura arestului preventiv cu un control judiciar de 60 de zile, relatează România TV.

Fostul concurent de la Survivor România a fost reţinut, după ce a fost surprins de aparatul radar că mergea cu o viteză prea mare prin Cluj-Napoca, fiind, de altfel, la volan sub influența alcoolului. Vedeta nu a oprit la semnalul agenţilor de la Poliția Rutieră, apoi a intrat într-o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului, lovind în plin un autoturism. Culiță Sterp a plecat de la locul accidentului. Şoferul maşinii pe care a lovit-o vedeta a fost transportat de urgență la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Ulterior, a fost prins și reținut pentru 24 de ore.

Ministrul Afacerilor Interne, despre cazul lui Culiță Sterp: „Poliţia a acţionat în dinamică”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a vorbit vineri, într-o conferinţă de presă, despre accidentul în care a fost implicat Culiţă Sterp şi despre acuzațiile apărute în presa locală, potrivit cărora Poliţia Cluj ar fi încercat să ascundă faptele comise de vedetă, mușamalizând cazul.

Lucian Bode a explicat că Poliţia Cluj nu a încercat să muşamalizeze cazul, ci a „acţionat în dinamică”, a făcut cercetarea la faţa locului, iar „măsura reţinerii pentru 24 de ore este cea mai dură într-o astfel de situaţie”. El a precizat, totodată, că Poliţia Română nu va comunica niciodată urmărind imagini prezentate în emisiuni TV.

„Daţi-mi voie să vă prezint câteva cifre ca să vedeţi cât de neînsemnat este acest caz. În ultimele 24 de ore, structurile MAI au acţionat cu peste 26.000 de efective din care peste 10.000 de poliţişti, iar dintre aceştia 1.552 de poliţişti pe linie rutieră. În ultimele 24 de ore am constatat pe zona de ordine publică, 763 de infracţiuni. Totodată, au fost reţinute 611 permise de conducere. Au fost înregistrate opt accidente rutiere grave soldate cu trei persoane decedate şi şase rănite grav. Dintre toate acestea dumneavoastră mă întrebaţi de cazul de la Cluj.

Nu sunt de acord cu dumneavoastră că Poliţia a încercat să muşamalizeze acest caz, dimpotrivă. Poliţia a acţionat în dinamică, a făcut cercetarea la faţa locului, iar măsura reţinerii pentru 24 de ore este cea mai dură într-o astfel de situaţie. Persoana respectivă a fost reţinută pentru două infracţiuni şi anume vătămare corporală din culpă, respectiv părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţistului. Aşadar, avem o anchetă penală în curs. Astăzi, cetăţeanul respectiv va fi prezentat în faţa instanţei şi instanţa va decide măsurile în continuare.

Niciodată Poliţia Română nu va comunica urmărind imagini apărute la televizor. Poliţia Română comunică pe baza datelor pe care le obţine din descărcarea aparatului radar să vadă exact viteza cu care a circulat, cercetarea la faţa locului şi după ce toate aceste elemente au fost finalizate, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore. Nu cred că ar fi fost normal ca Poliţia să comunice despre această măsură înainte de a veni rezultatele de la analizele, de la probele recoltate. Nu cred că Poliţia ar fi trebuit să comunice o eventuală măsură a reţinerii până când aceste date nu i-ar fi fost prezentate persoanei în cauză.

În consecinţă, consider că au acţionat gradual corect, au efectuat cercetarea la faţa locului şi pe baza probelor pe care le-au strâns au luat măsura cea mai dură, reţinerea pentru 24 de ore. Mai departe, instanţa va spune ce se întâmplă cu persoana respectivă”, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Interne.