In primul semestru al anului, Interamerican a realizat in Romania un volum total de prime subscrise de 44.286,53 mii de lei, cu 21% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Segmentul asigurarilor de sanatate continua sa cunoasca cea mai agresiva crestere dintre toate liniile de business oferite de Interamerican, respectiv de 43%, cu mult peste media de crestere a pietei pe acest segment. Interamerican Asigurari continua sa detina o pozitie de leader pe piata asigurarilor de sanatate cu un volum de prime brute subscrise de 5,167.76 de mii RON.

Primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata au crescut cu 12% fata de perioada similara a anului trecut, cuantificand un volum total de 18,411.13 de mii RON. Asigurarile de viata cu componenta investitionala au inregistrat o crestere de aproximativ 16%.

In perioada analizata, volumul de prime subscrise pe segmentul de asigurari generale a inregistrat o crestere mai mare decat cea a pietei, respectiv de 28%, de la  20,199.16 mii RON in primul semestru al anului 2007, la 25,875.40 mii RON in primul semestru al anului 2008. 

„Rezultatele financiare interimare ale companiei confirma strategia grupului Eureko de a continua investitiile in companiile aflate pe piete cu potential imens de dezvoltare, asa cum este si grupul Interamerican in Romania. Vom continua sa acceleram dezvoltarea segmentelor de sanatate si viata pentru a ne consolida pozitiile detinute in piata pe aceste segmente”, a declarat Frans van der Ent, CEO Interamerican Insurance Company SA si membru al Consiliului de Administratie al Interamerican Pensii.