Cristian Tudor Popescu (CTP) a discutat, din postura de invitat al Știrilor Pro TV, despre decretul prin care premierul Cîțu a fost numit ministru interimar al sănătății, după ce Vlad Voiculescu, al treilea ministru al Sănătății, de la începutul pandemiei, a fost schimbat din funcție miercuri.

CTP, despre debarcarea lui Vlad Voiculescu

”Cred că este bine să spun pentru telespectatorii PRO TV că Vlad Voiculescu nu este un politician oarecare pentru mine. Este un caz foarte rar de investiție de speranță din partea mea. Am crezut că acest om chiar poate să fie altfel în peisajul politic. Am răspuns unor solicitări din partea dânsului dea lungul timpului în legătură cu niște sfaturi pe care să i le dau în anumite situații mai dificile. Sunt dezamăgit și a fost un șoc pentru mine acest întreg mandat al domnului Voiculescu”, a transmis Cristian Tudor Popescu.

Care a fost de fapt principala problemă a fostului ministrul

CTP a mai spus că problema principală în mandatul lui lui Vlad Voiculescu a fost lipsa de interes față de oameni și față de bolnavi, totuși acesta a dat semne că a avut intenții bune.

”Problema principală a acestui mandat nu este subordonarea față de premierul Cîțu, ci lipsa de interes aratată suprinzător de către Vlad Voiculescu față de oameni și față de bolnavi. Nu am înțeles care a fost gândirea la Ministerul Sănătății, dar cred că a avut intenții bune”.

Ce se va întâmpla dacă USR iese de la guvernare

”Dacă USR-Plus iese de la guvernare ar fi un gest de o iresponsabilitate de necomentat. USR-PLUS vrea să dea jos un Guvern pentru că premierul a schimbat un ministru. Guvernul guvernează nu partidele politice. Premierul Florin Cîțu a fost silit să ia această decizie pentru că nu se mai putea continua în aceași manieră, iar toată autoritatea lui în Guvern ar fi fost zero”, a mai transmis CTP.