Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat in data de 6 iunie proiectul de norma care stabileste forma si continutul situatiilor financiare anuale, principiile contabile si regulile de evaluare. Totodata, norma privind reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene aplicabile entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private stabileste regulile de intocmire, aprobare, auditare si publicare a situatiilor financiare anuale si semestriale ale fondurilor de pensii facultative si administrate privat precum si administratorilor  acestora, informeaza un comunicat remis redactiei.

CSSPP a aprobat si norma privind obligatiile de raportare si transparenta care reglementeaza obligatiile de raportare si transmitere de informatii de catre administratorii de fonduri de pensii facultative si depozitarii activelor acestor fonduri.          

Procedura privind inregistrarea si actualizarea datelor in Registrul fondurilor de pensii private si al administratorilor a fost aprobata tot in data de 6 iunie de CSSPP.

Sursa: Capital 08 Iunie 2007