Coca-Cola Hellenic a precizat că are de gând să mute producţia de la fabricile de la Salonic şi Patras la celelalte trei fabrici pe care le mai are în Grecia, dar că va menţine centrele de distribuţie, birourile de vânzări şi serviciile de suport din cele două oraşe. Măsura ar urma să afecteze 30 de angajaţi, conform Agerpres.
"Planul de consolidare a operaţiunilor este o urmarea scăderii puterii de cumpărare în Grecia, care a condus la o scădere continuă a vânzărilor, în special în ultimii trei ani", a anunţat compania într-un comunicat.

Anul trecut profitul net al Coca-Cola Hellenic a scăzut cu 27% până la 330 milioane euro în timp ce volumul vânzărilor a scăzut cu un procent până la două miliarde de navete.

Coca-Cola HBC, al doilea mare îmbuteliator de produse Coca-Cola la nivel mondial, deţine în Romania patru fabrici, la Iaşi, Timişoara, Ploieşti şi Vatra Dornei, după ce a închis unitatea de producţie de la Oradea, pentru eficientizarea activităţii.

În România, Coca-Cola Hellenic îmbuteliază o gamă largă de produse, de la băuturi răcoritoare carbonatate (Coca Conta, Fanta, Schweppes), necarbonatate (Cappy Tempo), nectaruri (Cappy Nectar), până la ceaiuri (Nestea), apă (Dorna, Dorna-Izvorul Alb, Poiana Negri), băuturi energizante (Burn) şi cafea Ready to Drink (Illy).