Dacă modelele diferite te pun în dificultate, iată câteva lucruri pe care să le iei în considerare atunci când îți achiziționezi o pereche de adidași:

1. Stilul
Evident, cel mai mult contează stilul de adidași pe care dorești să îl achiziționezi. Acesta se corelează în principal cu stilul tău vestimentar. Ai la dispoziție o varietate de modele low-cut, slip-on, mid-cut sau high-top de la diferite firme, din care poți alege. Fi atent la forma adidas-ului, la talpă și la detalii, acestea fiind cele ce dictează stilul acestuia și încearcă să vizualizezi ce s-ar potrivi cu piese din garderoba ta. Poți găsi adidași simpli, clasici, puțin mai eleganți, adidași casual pe care să îi porți de zi cu zi sau adidași sport pe care îi poți folosi în zilele în care mergi mult pentru confortul pe care îl oferă.

2. Culoarea
Poate părea banal atunci când te gândești la culoare ca criteriu după care îți alegi adidașii, dar sunt foarte multe persoane ce fac acest lucru. Adidașii în culori precum alb, negru, gri, nuanțe de maro și culori pastel vă permit să alegeți orice culoare doriți în ceea ce privește îmbrăcămintea. Aceste culori sunt universale și te pot scoate din încurcătură atunci când nu știi cu ce să te încalți. Dacă, în schimb, iubești culorile vibrante sau dorești să ieși în evidență, ai o multitudine de variante precum roșu aprins, verde sau roz neon.

3. Sezonul
Din nou, un lucru foarte important de luat în considerare îl reprezintă sezonul pentru care achiziționați adidașii. Există adidași creați special pentru sezonul rece, fiind fie mai groși, fie prezentând un strat de blăniță în interior. De asemenea, unii dintre ei sunt impermeabili sau au talpa mai înaltă, fiind perfecți pentru sezonul ploios. Desigur, există adidași și pentru perioadele călduroase ale anului, realizați din materiale subțiri, ce permit piciorului să respire pentru a evita transpirația și mirosul neplăcut cauzat de aceasta.

4. Prețul
Desigur că și prețul adidașilor contează. Fie că ești o persoană care trebuie să aibă un lucru atunci când îi place, sau pui mult accent pe calitate, există mai mereu un buget în care aceștia trebuie să se încadreze. Adidașii ”de firmă” și în special cei noi lansați sunt de obicei destul de scumpi. Poți fie să alegi să pui de-o parte o sumă de bani pentru a achiziționa o astfel de pereche, sau poți să aștepți o perioadă până aceștia intră la reducere. De asemenea, poți căuta adidașii reduși în funcție de mărimea piciorului tău. În mare parte din timp, ultimele mărimi au un preț scăzut pentru a fi vândute mai repede. Un lucru e sigur: nu numai firma contează, fi atent și la materialul din care sunt realizați adidașii și dacă sunt cusuți sau lipiți cu simț de răspundere.