‘Aşa cum am declarat, am pierdut banii. Nu am plecat cu niciun ban, nu am niciun ban în niciun cont ascuns. Toate conturile sunt declarate. Eu am plecat pentru că eram cu presiunea ajunsă la maxim. Am pierdut cam două milioane de euro şi două milioane de dolari. Am tranzacţionat prost şi am pierdut. Îmi este frică, îmi este frică efectiv fizic. Nu am nicio boală’, a declarat Sima.

Brokerul a precizat că se aşteaptă să se depună plângeri şi clienţii să ceară banii înapoi. De asemenea, acesta a spus că a făcut operaţiuni care au ieşit din mandatul semnat cu clienţii.

‘Am făcut tranzacţii mult mai riscante decât mandatul acordat. Este o poveste lungă, legată de cele trei entităţi la care aveam afaceri: WBS, Sibex şi Hotnews. Nu am vrut să dispar, ci să câştig timp’, a mai spus Sima.

Brokerul a declarat că ii este teamă de clienţii foarte puternici pe care i-a avut, din România, şi tocmai de aceea a ales să plece în Islanda, unde se află în prezent.

‘Mă simt mai protejat aici. Aş fi putut să mă întorc în Elveţia, dar acea adresă era cunoscută de toată lumea. Nu imi pun problema că nu mă găsesc, dar este mult mai bine in Islanda decât în Romania’, a declara Cristian Sima.

Mai multe scrisori atribuite brokerului au fost vehiculate în aceste zile, scrisori în care acesta spunea că nu a fugit cu sumele pe care le administra pe bursă pentru clienţii săi, printre care Daniel Dăianu, fost ministru de Finanţe, dar şi persoane din lumea modei, lumea artistică şi politicieni, sumele fiind pierdute chiar pe bursă.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a demarat, joi, o investigaţie la sediul societăţii de servicii de investiţii financiare WBS România, pentru a verifica modul de operare al societăţii în relaţia cu clienţii, precum şi integritatea conturilor acestora.

Potrivit unui comunicat al CNVM, remis joi AGERPRES, Comisia a luat act de informaţiile apărute în presă privind posibila ‘dispariţie a lui Cristian Sima cu banii clienţilor WBS Holding’, precum şi de motivele demiterii lui Cristian Sima din funcţiile de preşedinte şi director general deţinute la SIBEX – Sibiu Stock Exchange.

Economistul Daniel Dăianu, fost ministru al Finanţelor, se numără printre clienţii societăţilor de brokeraj din grupul WBS, cu banii cărora existau zvonuri că ar fi fugit Cristian Sima.

”Nu sunt printre cei care au pierdut bani la WBS, ci printre aceia cărora li s-au pierdut banii”, a declarat joi, pentru AGERPRES, Daniel Dăianu.

El a declarat că a primit până pe 2-3 octombrie raportări periodice de la casa de brokeraj, care nu indicau nicio pierdere pe net.

Dăianu a declarat pentru AGERPRES că atunci când s-a prezentat la sediul casei de brokeraj pentru a cere informaţii despre situaţia banilor din cont, nu i s-a dat niciun răspuns şi i s-a spus doar că Sima nu mai poate fi contactat. Fostul ministru al Finanţelor a mai precizat că banii erau într-un cont general, în străinătate, şi este foarte dificil de făcut verificări.

Cristian Sima este preşedintele grupului WBS Holding şi a deţinut funcţia de preşedinte al Bursei din Sibiu.