Cristian Popescu Piedone a spus adevărul! Se simte vinovat pentru morții de la Colectiv? Nimeni nu se aștepta la așa ceva.

El susține că tot ce așteaptă de la instanță, în procesul în care este implicat și în care riscă ani grei de închisoare, este să stabilească adevărul.

Cristian Popescu Piedone a spus adevărul! ”Familia este toată puterea mea”

Cristian Popescu, alias Piedone, actualul Primar al Sectorului 5 din București, a fost invitatul ediției de marți a emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D!

Tată și bunic, căsătorit de peste 30 de ani Cristian Popescu Piedone a vorbit marți seară și despre viața personală, de familie, dar a făcut dezvăluiri și despre perioada teribilă care a avut legatura cu tragedia de la ”Colectiv”.

”Iulia este tot ce am mai strălucit pe lume, este <steaua mea polară>! (…) Îmi iubesc soția, imi iubesc familia. Familia este, de fapt, Olimpul meu, acolo sunt eu Zeu!

Familia este toată puterea mea, de unde mă încarc”, este o parte din răspunsul actualului edil al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, la întrebarea ”Cum ați cucerit-o pe soția dumneavoastră?”.

Acuzat în dosarul ”Colectiv” de abuz în serviciu și abuz în eliberarea autorizației și acordului de funcționare dat clubului Colectiv, fără aviz ISU, Cristian Popescu Piedone a făcut o mărturisire neașteptată aseară, atunci când a trebuit să răspundă la întrebarea ”roșie” care i-a fost adresată.

Riscă 15 ani de închisoare

”Am să încep prin a va spune ”ultimele cuvinte” pe care le-am spus și în fața domnului judecător, în instanță: ”În cazul in care copiii mei, în acea noapte, s-ar fi aflat în clubul Colectiv, și s-ar fi întâmplat nenorocirea care s-a petrecut, iar ei, astăzi, erau morți, eu, în fața dumneavoastră, spuneam în continuare că sunt nevinovat.

Sunt tată, sunt bunic, știu ce înseamnă … văd … nu sunt lipsit de realitate… (…) Nu pot să-mi asum ceea ce nu-mi aparține mie, în această tragedie! Nu vreau să-mi demonstrez nevinovăția, ci realitatea… vreau să demonstrez adevărul, acesta trebuie să iasă la suprafață”, este o parte din răspunsul oferit de edil la întrebarea ”Va simțiți vinovat pentru morții de la Colectiv?”

Cristian Popescu Piedone riscă acum, la șase ani de la tragedie, o pedeapsă de 15 ani după gratii, iar decizia judecătorilor este așteptată în cursul acestei luni. Edilul a spus ce ”așteptări” are de la Justiție, în ceea ce privește dosarul ”Colectiv”, în care este anchetat.

”(…) Nu cer decât o dreptate și un adevăr! (…)Dacă există o normalitate în țara asta, eu nu am ce să caut în această poveste!”, a răspuns Cristian Popescu Piedone, la întrebarea ”Sunteți pregătit să faceți închisoare?”.