Premierul Dăncilă „a rezolvat” și spitalele regionale, a suținut Cristian Bușoi într-un comunicat de presă. În opinia sa, nu mai este nimic de făcut până în exercițiul financiar următor al UE.

„Când vorbește despre faptul că din banii Uniunii Europene să facă studiile și documentația, iar construirea să fie plătită din următoarea proiecție bugetară a UE, dna Dăncilă amână, de fapt, spitalele regionale pentru guvernarea de după 2020, atunci când PSD nu va mai fi la guvernare.

E ridicolă justificarea potrivit căreia Guvernul nu a făcut nimic din cauză că UE a dat 150 de milioane și spitalele costa 1 miliard. Spitalele regionale puteau fi finanțate dacă Guvernul PSD ar fi solicitat Comisiei Europene realocarea Fondurilor din cadrul Programului Operațional Regional sau din alte programe operaționale.

După cum recunoștea chiar ministrul Rovana Plumb, actual europarlamentar, România are alocate în exercițiul financiar 2014-2020 peste 800 de milioane de euro pentru investiții în Sănătate.

Ideea construirii spitalelor în parteneriat public privat este nerealistă! A fost o lipsă clară de voință politică și o lipsă de competență administrativă! Din cauza asta am ajuns în situația de față, în care cu toții pierdem enorm din prostia tergiversării și amânării unui proiect care, din 2017 încoace, putea fi realizat.”, a arătat europarlamentarul PNL.