"Cu recomandarea gardienilor și aprobarea comisiei de muncă, Borcea a fost pus șef la Activități Productive Interioare (API), la Deservire cum se spune. Adică e stăpân peste deținuții care aduc mâncarea, care fac plantoane, care au grijă de curățenia secțiilor. Fără să miște un deget, pentru că el nu se înjosește la muncă, câștigă o săptămână pe lună care se scade din pedeapsă", au dezvăluit surse din închisoare, pentru Libertatea.

Că Borcea își menține și în pușcărie statutul de boss câștigat "afară" o dovedește nu numai faptul că și-a adjudecat, fără concurență, râvnita poziție de șef al pușcăriașilor ”înregimentați” în activități obligatorii interne, ci și condițiile de "cazare", ceva mai speciale, de care beneficiază.

Celula sa, una de tranzit s-ar zice, e plasată strategic pe una dintre cele două laturi mici ale închisorii Jilava (n.r. care este precum un dreptunghi), foarte aproape de curtea de aer. Așa se face că, din doar câțiva pași, Cristi ajunge din camera pe care o împarte acum cu frații-impresari Victor și Ioan Becali, dar și cu un alt personaj, direct la plimbare fără să se intersecteze cu prea mulți deținuți.