Compania de solutii de securitate a inregistrat in primul trimestru venituri de 164 de milioane de dolari, in crestere cu 23% fata de aceeasi perioada din 2006, informeaza un comunicat al companiei. In primele trei luni, CheckPoint a realizat un profit net de 46,9 milioane de dolari, in scadere fata
de cele 61,6 milioane de dolari inregistrate anul trecut. Compania a motivat diminuarea profitului prin costurile achizitiei companiei Protect Data si NFR Security.

“Compania a avut a avut rezultate financiare bune in primul trimestru, ce marcheaza un bun inceput in 2007”, a declarat Gil Shwed, presedinte si CEO Check Point Software. “Aceste rezultate reflecta cresterea in businessul de securitate a retelei cu succesul noilor noastre produse, programele de abonament, ca si extinderea pe piata de securitate a datelor”, a spus Shwed.

Divizia de solutii pentru securitatea retelei a contribuit cu 146.5 milioane de dolari la venituri, cu 10% peste contributia din anul trecut, in timp ce divizia de securitate a datelor a contribuit cu 17.5 milioane de dolari.

Check Point Software Technologies este una din principalele companii de solutii de securitate internet si este lider de piata pentru enterprise firewall, personal firewall si VPN.

 

Sursa: Capital 02 Mai 2007