Casa de solutii IT&C Crescendo a obtinut in anul 2006 o cifra de afaceri de aproximativ 10 milioane de euro, informeaza un comunicat al companiei. In 2006, ponderea serviciilor oferite clientilor sai a ajuns la peste 42% din totalul cifrei de afaceri, fata de 33%, cat estimase initial.

“Anul 2006  a  reprezentat o schimbare controlata a structurii de organizare interna a companiei, ca si a structurii veniturilor in totalul unei cifre de afaceri de aproape 10 milioane de dolari”, spune Marius Tulea, director general Crescendo.

Crescendo si-a redus in 2006, printr-o focalizare pe valoarea adaugata si restructurare a propriei activitati, vanzarile de “marfuri” (echipamente), renuntand totodata la activitatile cu marje scazute de profitabilitate.  

Astfel, compania a inregistrat o crestere a lichiditatii generale, la 266,03%, fata de 130,6% la sfarsitul lui 2005, un procent de 100% fiind un minim impus pentru participari la licitatii, se arata in comunicat.

Potrivit companiei, cresterea solvabilitatii, aproape dublu fata de anul anterior, a dus la o crestere importanta a disponibilitatilor din surse proprii, folosite in investitii pentru dezvoltare. In acelasi timp rata rentabilitatii capitalului aproape s-a dublat, in timp ce perioada de recuperare a creantelor a scazut la o treime din ce se inregistrase cu un an inainte.

Potrivit unui studiu recent al European Information Technology Observatory (EITO), citat de Crescendo, cererea pentru IT va continua sa creasca diferentiat in Europa, in cursul anului 2007. Astfel, studiul arata ca veniturile din hardware vor inregistra o crestere de numai 1,7%, in timp ce software-ul va avea cota cea mai mare, cu o crestere de 6,5% fata de anul trecut, iar serviciile IT vor creste cu 5.5%.

Crescendo este o casa de solutii IT&C, furnizor de aplicatii, solutii de infrastructura si servicii de integrare personalizate si detine statutul de Microsoft Gold Certified Partner.

Sursa: Capital 19 Aprilie 2007