Împrumutul contractat de Poştă de la BERD este destinat finanţării construcţiei în Bucureşti a primului centru automatizat din ţară pentru sortarea trimiterilor poştale şi modernizării centrului de sortare existent în Cluj. Este pentru prima dată când Poşta Română reuşeşte să obţină un credit fără să aibă garanţii din partea statului român, care este şi principalul ei acţionar, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor.

Terenul pe care va fi construit viitorul centru a fost deja achiziţionat de Poştă, amplasamentul său fiind în apropierea aeroportului Otopeni.

„Construcţia unui centru de sortare automatizată este un element-cheie în modernizarea Companiei Naţionale Poşta Română S.A., care întâmpină o concurenţă sporită în urma etapelor de liberalizare a pieţei, conform reglementărilor Uniunii Europene“, a declarat Mihai Toader, director general al Poştei.

Astăzi, Poşta Română prelucrează 2,2 milioane de scrisori şi peste 50.000 de colete zilnic, prin reţeaua sa de peste 7.100 de puncte de contact cu clienţii