Potrivit conculziilor Corpului de Control al Primului Ministru, în perioada ianuarie 2010- noiembrie 2012, conducerea complexului a săvârşit o serie de abuzuri şi alte ilegalităţi, legate de încheierea unor contracte de sponsorizare, de asistenţă juridică sau de achiziţii publice, prejudiciile constatate de echipa de control fiind de ordinul milioanelor de euro.

 De exemplu, echipa de control a constat că, în perioada 2010-2012, la complexele energetice Rovinari, Craiova si Turceni, precum şi la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia- componente ale nou- infiinţatului Complex Energetic Oltenia, au fost majorate ilegal, cu peste 20% faţă de valoarea iniţială, valorile unor contracte de achiziţie publică şi arată că, în perioada verificată, la nivel acestor companii au fost încheiate un total de 76 contracte de sponsorizare, de peste 19 milioane lei. Astfel, CE Turceni a încheiat 32 contracte de sponsorizare pentru 458.949 lei, CE Craiova a încheiat 10 contracte pentru 1,68 milioane lei, iar CE Rovinari a încheiat 34 contracte pentru 16,9 milioane lei.
În aceeasi perioadă, CE au încheiat 19 contracte pentru servicii de asistenţă juridică, în baza carora cărora, până în noiembrie 2012, au fost efectuate plăţi de 1,1 milioane lei.

O alta concluzie este că, deşi legislaţia interzicea companiilor de stat să achiziţioneze autoturisme, aceste companii au facut astfel de achiziţii.

Guvernul a sesizat DNA

 Concluziile raportului au fost înaintate Direcţiei Naţionale Anticorupţie, „pentru cercetarea diferitelor fapte de natură penală”, Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, „pentru verificarea aspectelor privind încălcări ale dispoziţiilor legale în domeniul achiziţiilor publice”, precum şi Ministerului Finanţelor Publice, „pentru verificarea aspectelor privind controlul financiar preventiv”.

Vedeţi aici toate detaliile prezentate de Corpul de  Corpul de Control în sinteza Raportului remis redacţiei.