Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a solicitat ajutorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa pentru „împiedicarea punerii pe piaţă, în vederea comercializării, a produselor care intră în contact direct cu consumatorii din România (jucării, cosmetice, articole textile, încălţăminte etc.).” 

Solicitarea ANPC este făcută „având în vedere existenţa în China a noii tulpini de coronavirus ce poate fi mortală pentru anumite categorii de persoane, care se transmite pe cale aeriană şi pentru care nu există tratament”, scrie stiripesurse.ro.

Autoritatea a transmis un mesaj și către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală a Vămilor, Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud în care precizează faptul că inspectorii ANPC trebuie să participe la controlul fizic ce se efectuează asupra mărfurilor importate din China, care au un impact major asupra consumatorilor.

În plus, acestor instituţii li se cere sprijinul pentru împiedicarea punerii pe piaţă a produselor importate din China, care intră în contact direct cu consumatorii.

Coronavirus face ravagii

Până în prezent, s-au înregistrat 26 de morţi, iar aproape 900 de persoane sunt spitalizate. Misteriosul virus s-a extins şi în alte ţări, precum Thailanda, Singapore, Hong Kong, Japonia, Vietnam, Coreea de Sud sau SUA.

Se pare că coronavirusul a pornit din orașul Wuhan, China și s-a extins către alte țări. Organizația Mondială de Sănătate este în alertă maximă.