Problema urmează să fie dezbătută de miniştrii transporturilor din statele UE într-o videoconferinţă prevăzută pentru miercuri, transmite DPA, citată de agerpres.

Camioanele au fost nevoite să aştepte aproape 30 de ore la punctul de trecere a frontierei poloneze Jedrzychowice, în timp ce autoturismele au înregistrat întârzieri de 16 ore, potrivit Joanna Konieczniak, reprezentantă a poliţiei de frontieră poloneze.

Și Polonia a reintrodus duminică, temporar, controalele la graniţă.

Astfel, timpul de aşteptare era de aproape 20 de ore la punctul de trecere a frontierei polono-cehe Cieszyn/Cesky Tesin. Vehiculele aşteptau ore întregi şi la graniţa dintre Polonia şi Lituania.

Noi puncte de trecere

Varșovia a venit cu o soluție pentru a rezolva problema și a decis deschiderea unor puncte de trecere suplimentare la frontierele cu Republica Cehă şi cu Lituania.

În Austria, blocajul rutier se întindea pe 30 de kilometri în zona punctului de trecere a frontierei de la Nickelsdorf, la o zi după ce Ungaria şi-a închis frontierele, a anunţat poliţia austriacă.

Blocajul a început să se formeze dimineaţa după ce în cursul nopţii guvernul ungar a deschis temporar frontiera pentru a permite tranzitul a mii de români şi numeroşi bulgari care doresc să ajungă în ţările lor venind din Europa Occidentală.

Totuşi, acest aşa-numit ”coridor umanitar” s-a aplicat doar cetăţenilor români şi bulgari. Ungaria nu a permis trecerea altora, precum ucraineni şi sârbi.

De asemenea, autorităţile austriece au creat o tabără provizorie pentru călătorii blocaţi în trafic la graniţă.