Coronavirus a provocat 565 de deceze iar în acest moment sunt 28.017 de cazuri confirmate de îmbolnăviri, alte peste 250 de cazuri fiind înregistrate în diverse țări.

Un număr de 565 de persoane au murit la nivel global ca urmare a infecției cu noul coronavirus, după ce au fost înregistrate 70 de noi decese în provincia Hubei, au informat miercuri autoritățile, relatează CNN.

În plus, cei de la BBC, au susținut că un nou-născut chinez a fost diagnosticat cu noul coronavirus la doar 30 de ore de la naștere. Este cel mai tânăr caz înregistrat până acum, potrivit presei de stat chineze, informează BBC.

Cel mai tânăr caz de îmbolnăvire

Sursa citată a susținut, potrivit Europalibera, că acest copil s-a născut pe 2 februarie într-un spital din Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus. Până în acest moment nu este clar cum s-a transmis boala, intrauterin sau prin contact strâns cu mama după naștere, aceasta fiind infectată.
Peste 7.000 de persoane se află în carantină, pentru două săptămâni, pe două vase de croazieră, unul oprit într-un port la sud de Tokyo, Japonia, cel de-al doilea în Hong Kong.

Pe vasul de croazieră Diamond Princess au fost confirmate 20 cazuri de coronavirus, iar testările continuă. Pe vas sunt aproximativ 3.700 de persoane, potrivit Reuters.

Bolnavii au fost evacuați de pe navă și transportați la spital, a spus ministrul japonez al Sănătății.

În Hong Kong, o navă de croazieră cu 3.600 de pasageri și membri ai echipajului, a fost pusă în carantină, după ce au fost confirmate trei cazuri pozitive la bord. Și aici continuă testarea pasagerilor.

În plus, Hong Kong va impune, din 8 februarie, o perioadă obligatorie de carantină de două săptămâni tuturor vizitatorilor din China continentală.