Proprietarul grupului de firme Ana Hotels, consideră că o idee bună ar fi introducerea în industria restaurantelor a unei taxe pe valoarea adăugată de 9%, deoarece evaziunea fiscală din industrie este ridicată.

Omul de afaceri a finalizat o investiţie de 1,5 milioane de euro în cele trei hoteluri pe care le deţine în Poiana Braşov, care constă în construirea unui centru de conferinţe în cadrul hotelului de patru stele Sport.

Totodată, Copos a realizat investiţii de 12,5 milioane de euro în cele trei hoteluri pe care le deţine în Poiana Braşov: Bradul, Poiana şi Sportul.

"În 2010 aveam două alternative: să închid cele trei hoteluri şi să dau afară 200 de oameni şi să aştept ca autorităţile să termine autostrada Bucureşti –Braşov sau să investesc", a spus Copos. Omul se aşteaptă ca investiţiile să-i fie amortizate în 20 – 30 de ani.

Investiţii de 40 de milioane de euro în Poiana Braşov

El a vorbit de asemenea şi despre investiţia în domeniul schiabil din Poaia Braşov realizată de ministerul turismului şi primărie, afirmând că, la finalizarea proiectului în extinderea şi modernizarea pârtiilor de schi, se vor fi investit circa 40 de milioane de euro.

Prima fază a proiectului ar trebui să fie gata pe 24 decembrie. Copos speră că darea în folosinţă a celor 80 de ha de domeniu schiabil va atrage mai mulţi turişti în zonă.

Ana Hotels deţine şi administrează două hoteluri în Bucureşti (Crowne Plaza şi Athenee Palace Hilton), cele trei hoteluri din Poiana Braşov şi încă două în Eforie Nord – Astoria şi Europa.