Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a luat decizia de a bloca conturile Primăriei Brașov din cauza unor bani pe care trebuie să-i recupereze din cauză că primarul Allen Coliban și USR au blocat mai multe proiecte.

Este vorba despre realizarea drumului forestier „Gorița” din fonduri europene nerambursabile, ci și reabilitarea a patru drumuri forestiere existente, conform newsbv.ro

Toate conturile Primăriei Brașov sunt blocate la solicitarea AFIR

Potrivit sursei menționate, Allen Coliban a ascuns adresa AFIR prin care i se solicita să ramburseze banii cheltuiți de municipalitate cu acest proiect.

De asemenea, Allen Coliban promisese în plenul unei ședințe de Consiliu Local că va găsi soluții ca finanțarea nerambursabilă să nu fie pierdută.

În momentul de față, toate conturile Primăriei Brașov sunt blocate de către Trezorerie, la solicitarea AFIR.

Allen Coliban are de-a face cu mai multe situații tensionate

Amintim că Allen Coliban are de-a face cu mai multe situații tensionate. Primarul l-a acuzat anterior pe pe ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, că vrea să ia Cetățuia Brașovului la MAI și solicită finalizarea rapidă a transferului către Primăria Brașov.

„Cine ieri FURA din carte, astăzi FURĂ o cetate! Ministrul Bode vrea să ia Cetatea Brașovului la MAI! Primăria Municipiului Brașov, prin avocat, a recâștigat, în instanță, Cetatea Brașovului în domeniul public al Statului Român (într-un litigiu cu ARO și SIF). Un proces în care Statul Român, prin Guvernul României, NU s-a prezentat să își apere interesul. Decizia a devenit definitivă în noiembrie 2022.

Guvernul promisese, prin documente oficiale, că va transfera Cetatea în proprietatea Municipiului Brașov imediat ce hotărârea de instanță va rămâne definitivă. Iată însă că Ministerul Afacerilor Interne intră pe fir și vrea să își treacă în patrimoniul propriu Cetatea! Voci din MAI spun că este o ambiție personală a domnului Bode, motivată de războiul politic pe care îl duce cu toți cei care îi cerem demisia pentru furtul intelectual dovedit. Pe scurt, un abuz în serviciu.

Ce putem face pentru a nu lăsa un hoț răzbunător să-și bată joc de Cetatea noastră? Să strângem rândurile și să o apărăm, așa cum comunitatea a făcut-o de-a lungul secolelor, de fiecare dată când Cetatea a fost atacată”, a scris Coliban.