Capturi de ecran postate online de site-ul eHacking News arată că un grup autointitulat Armata Electronică Siriană (SEA) a preluat controlul asupra contului Twitter al site-lui The Onion şi a postat acolo diverse comentarii şi fotografii.

"ONU îşi retrage afirmaţia că arme chimice au fost utilizate în Siria: rezultatele analizei au confirmat că este vorba despre mirosul corporal al jihadiştilor", afirmă astfel un tweet, în continuare disponibil pe capturile ecranelor diferitelor bloguri, chiar dacă el a fost şters din contul "The Onion".

"The Onion" nu a comentat atacul, dar l-a confirmat cu umorul care îl caracterizează. "După incidentul din ziua în care Armata Electronică Siriană a penetrat contul Twitter al "The Onion", surse bine informate au confirmat că parola contului Twitter a fost schimbată în OnionMan77 pentru a împiedica viitoarele atacuri", susţine un articol postat pe site.

Un alt articol, mai scrâşnit, notează că piraţii informatici sirieni "voiau doar să se amuze un pic înainte să fie ucişi de forţele rebele".

SEA, care afirmă că susţine regimul lui Bashar al-Assad, a piratat recent conturile Twitter ale mai multor mari canale media internaţionale între care cel al Associated Press (AP) în urmă cu două săptămâni. În februarie, contul Twitter pentru fotografii al Agenţiei France Presse, @AFP photo, a fost de asemenea piratat de SEA.
Sursa: Agerpres