Concernul olandez Egeria, unul din cele mai mari fonduri de investiţii de tip „private equity“ din Olanda,  în parteneriat cu Wagram, a finalizat preluarea pachetului majoritar de acţiuni al grupului Den Braven, cu afaceri de circa 30 mil. euro pe plan local.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită, însă grupul Den Braven a raportat anul trecut afaceri globale de circa 400 mil. euro. Egeria vizează, în principal,  achiziţia de companii olandeze cu valori de piaţă cuprinse între 50 şi 200 mil. euro şi a alocat în acest an un buget de achiziţii de 800 mil. euro.

Noii acţionari au decis să investească în perioada următoare în creşterea capacităţilor de producţie din România, singura fabrică a grupului din sud-estul Europei.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut cu noii acţionari majoritari şi cu noul CEO al grupului am primit asigurări că în perioada următoare se va investi în extinderea capacităţilor fabricii din România, astfel ca în următorii trei ani să atingem o cifră de afaceri de circa 60 mil. euro, respectiv un nivel dublu faţă de cel de 30,8 mil. euro, înregistrat în 2009”, a declarat Adrian State, directorul general al Den Braven România.

Subsidiara locală a grupului olandez are o cotă de peste 50% din piaţa spumelor poliuretanice, produse folosite la izolarea ferestrelor şi a uşilor.

Egeria deţine active de peste  un milliard de euro şi administrează un portofoliu de 13 firme cu activităţi în mai multe domenii, printre care materiale de construcţii, produse chimice, media, farma sau asigurări de viaţă.

Wagram Equity Partners a fost înfiinţată în anul 1996 în Olanda şi este specializată, de asemenea, în investiţii private equity, realizând până în prezent investiţii totale de 200 de milioane de euro.

Grupul Den Braven deţine 11 unităţi de producţie la nivel mondial şi derulează activităţi în peste 100 de ţări. Compania este prezentă la nivel local din 1997.