Consiliul Investitorilor Straini (FIC), asociatia celor mai importanti investitori straini din Romania, si-a ales cei patru membri ai noii sale echipe executive in cadrul sedintei Comitetului Director din data de 5 iunie, informeaza un comunicat remis redactiei. 

Astfel, Patrick Gelin de la BRD Groupe Societe Generale a fost ales pentru postul de presedinte al FIC, Richard Moat de la Orange si Gilbert Wood de la Hall, Dickler au fost alesi pentru cele doua posturi de  vicepresedinte, iar David Fuller de la Pricewaterhouse Coopers a fost ales trezorier. 

Prioritatile curente ale FIC sunt legate de sustinerea implementari recomandarilor sale cu privire la regimul fiscal,  guvernanta corporatista si protectia mediului. Obiectivul principal al FIC, pentru perioada imediat urmatoare este promovarea dialogului dintre factorii de decizie si investitori, in vederea imbunatatirii mediului de afaceri si a sprijinirii Romaniei in procesul de  adaptare si implementare a cerintelor Uniunii Europene.  

Consiliul Investitorilor Straini are 110 companii membri, a caror investitie cumulata in Romania depaseste aproximativ doua treimi din volumul total al investitiilor straine directe din tara.

 

Sursa: Capital 11 Iunie 2007