"Eficienţa energetică a clădirilor din Bucureşti este o problemă pe care trebuie s-o aveţi în vedere şi să o rezolvaţi cât mai repede posibil. Conceptul la nivelul Comisiei Europene este ca până în anul 2030 să adoptăm măsuri de îmbunătăţire evidentă a mediului. Asta nu pentru că nu am avea altă treabă de făcut sau pentru că nu considerăm importantă creşterea economică însă rezolvarea problemelor de mediu este o componentă a progresului economic la fel de importantă ca şi crearea locurilor de muncă. De altfel, colaborarea cu România, cu ministrul de resort, o consider foarte bună şi sper să evoluăm împreună", a spus Connie Hedegaard.

Comisarul european pentru combaterea schimbărilor climatice, Connie Hedegaard, efectuează miercuri o vizită oficială la Bucureşti prilej cu care discută cu autorităţile române, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi cu societatea civilă despre rezolvarea unor probleme existente dar şi despre viitorul politicii UE în domeniul schimbărilor climatice.

"România colaborează eficient cu Comisia Europeană în domeniul combaterii efectelor nocive ale schimbărilor climatice. Angajamentul României este de a lucra pentru a ne putea atinge obiectivul ca în anul 2050 să reducem cu 85 – 90% emisiile cu gaz de seră. Dorim ca până în anul 2015 să obţinem la nivel global un acord pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, astfel încât industria să fie mai competitivă şi cetăţenii să se poată bucura de un aer sănătos. De la începutul mandatului meu din tranzacţionarea certificatelor verzi am obţinut aproximativ 100 milioane euro din care 27,3 milioane euro au mers către bugetul de stat iar restul către proiecte care să ducă la reducerea emisiilor de dioxid de carbon", a arătat Rovana Plumb, ministrul mediului şi schimbărilor climatice.AGERPRES