Conflictul intern din PNL ajunge la un alt nivel! Florin Cîţu şi Ludovic Orban au ajuns acum să se contreze pe subiectul vechimii în partid.

Cîţu versus Orban, cine este cel mai vechi liberal?

Cei doi au fost prezenţi, vineri, la conferinţa de alegeri a filialei judeţene PNL Vâlcea. Cu această ocazie, premierul Florin Cîţu a rememorat cum a ajuns să se înscrie în Partidul Naţional Liberal, la scurt timp după Revoluţie, în primăvara lui 1990.

“Am să vă spun o poveste pe care nu am mai spus-o, dar o știu prietenii mei apropiați. În ’90 eram în clasa a 12-a și, nu știu câți dintre dvs știți unde era sediul PNL în ’90 -pe Calea lui Traian, unde este CEC acum… O căsuță mică, cu afișe cu Radu Câmpeanu, înainte de alegeri…

Și în 90, cu un grup de prieteni și cu, cei care o cunoașteți pe doamna profesoară de engleză, am fost și ne-am înscris în Partidul Național Liberal. În 90, cred că era februarie-martie, înainte de alegeri. Deci atunci a început povestea mea cu Partidul Național Liberal. După ceea am plecat din țară și am reînnoit povestea în 2016, la București”, a povestit, vineri, Florin Cîţu.

Actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, cel cu care se va lupta Cîţu pentru cea mai înaltă funcţie din partid, i-a dat imediat replica. Orban a punctat că şi el a devenit liberal tot în 1990, însă a rămas membru de atunci şi până în prezent.

“Și eu m-am înscris în Partidul Național Liberal în 1990, dar eu am rămas membru 30 de ani, alături de dumneavoastră”, a replicat Ludovic Orban.

“Nu aruncăm resurse peste tot doar ca să dăm bani, să se vadă că am dat”

Într-o notă mai serioasă, Florin Cîţu a vorbit şi despre un partid întărit după aceste alegeri, cu cei mai buni reprezentanţi posibili la vârful formaţiunii, scrie digi24.ro.

“De fapt, această competiţie trebuie să ne întărească. De aceea îi alegem pe cei mai buni, ca de la vârf începând să fim cei mai buni pentru că în luptă suntem cu cei de la PSD. Şi lupta nu e uşoară. (…) Acesta ar trebui să fie, de fapt, obiectivul pentru 2024 – şi primăria municipiului Râmnicu Vâlcea şi Consiliul Judeţean.

Şi aş vrea ca acest obiectiv să ni-l asumăm cu toţii, în toată ţara, nu doar la Râmnicu Vâlcea, să luăm toate primăriile de municipiu şi toate consiliile judeţene. Asta înseamnă să vrei să câştigi”, a mai spus premierul.

În plus, el a promis că resursele vor veni şi pentru zona Olteniei, care a fost “vitregită” din acest punct de vedere în ultimii ani.

“Resursele vor veni, dar noi le vom folosi cu cap, pentru că asta facem noi ca liberali. Nu aruncăm resurse peste tot doar ca să dăm bani, să se vadă că am dat. Nu! Vrem să vedem şi rezultate şi asta vrem să le arătăm oamenilor în 2024, că banii i-am folosit cu folos”, a declarat, vineri, Florin Cîţu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea