Rareș Bogdan a oferit o serie de declarații după remanierea ministrului de Finanțe, Alexandru Nazare. Mai exact prim vice-președintele PNL susține că premierul este cel care are obligația de a pune în aplicare programul de guvernare.

Totodată, acesta a mai adăugat că nu știe care sunt chestiunile care au dus la o astfel de situație, însă cel mai probabil au existat cel puțin două discuții lămuritoare între cei doi oficiali înainte de a fi luată decizia de remaniere.

„Premierul e cel care coordonează echipa şi e obligat să pună în aplicare programul de guvernare.

Nu ştiu detalii, chestiunile care au dus la această situaţie, dar dacă s-a ajuns aici, ea a fost precedată de mai mulre discuţii între premier şi Alexandru Nazare. Sunt absolut convins că au fost cel puţin 1-2 discuţii lămuritoare”, a spus, joi, Rareş Bogdan.

Ludovic Orban știa de revocarea lui Alexandru Nazare

Prim vice-președintele PNL a fost întrebat dacă i se pare corect ca liderul PNL Ludovic Orban să nu fie informat. În acest context, Rareș Bogdan susține că situația este una specială, atipică, însă Orban ar fi fost cu siguranță informat, având loc măcar o discuție.

„E o situaţie specială, PNL a depăşit patru ani de la trecutele alegeri interne, acum suntem în plină procedură de alegeri, forul statutar se întâlneşte mult mai greu. Situaţia e una atipică, nu e una normală (…) Ludovic Orban a fost informat, a avut loc o discuţie”, a spus Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL.

De menționat este faptul că precizările lui Rareș Bogdan vin în contextul în care, Ludovic Orban, a declarat joi, la scurt timp după apariția informației privind remanierea lui Alexandru Nazare, că nu a fost anunțat despre acest demers.

„Nu am fost anunțat de revocarea ministrului Finanțelor”, a spus Ludovic Orban.

Totodată, liderul PNL, Ludovic Orban mai adăuga că el a fost mulțumit de activitate miniștrilor liberali.

”Eu am spus foarte clar că eu sunt mulțumit de activitatea miniștrilor din Partidul Național Liberal”, spune Orban.

Președintele Klaus Iohannis a semnat deja decretul de revocare din funcție a lui Alexandru Nazare și totodată, a semnat și decretul de numire a premierului Florin Cîțu în funcția de ministru interimar de Finanțe.