Oferim câte o invitaţie dublă la ambele spectacole, prin tragere la sorţi la şapte participanţi care răspund corect la întrebarea concursului nostru. Pentru a răspunde la întrebare, citiţi cu atenţie articolul! Nimic mai simplu!

Vezi regulamentul concursului aici.

ÎNCHIDEREA STAGIUNII la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”

După o stagiune îmbogăţită cu un repertoriu nou, format din operete clasice şi musicaluri, melomanii sunt invitaţi la spectacolele lunii iunie care vor închide stagiunea. Pe 24 iunie Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” vă propune premiera unui spectacol-manifest, „BONJOUR, BONNE NUIT, PARIS!”, pentru ca pe 25 iunie să vă introducă direct în povestea de dragoste a Victoriei şi a lui Koltay, la a treia reprezentaţie a operetei „VICTORIA ŞI-AL EI HUSAR” de Paul Abraham.

 

Pe 30 iunie se închide stagiunea cu premiera operetei în trei acte „LILIACUL” de Johann Strauss-fiul.

Bonjour, Bonne Nuit, Paris!
24 Iunie (ora 19:00, Palatul Naţional al Copiilor)

„Trupa unui celebru teatru muzical profesionist din oraş este în plină repetiţie pentru un nou spectacol: “Bonjour, bonne nuit, Paris!” Premiera se apropie, biletele sunt deja vândute, decorurile şi costumele sunt încă în lucru. Sunt întâmplări obişnuite în viaţa unui teatru, dar adevăratele probleme abia acum încep. Directorul anunţă întreaga trupă că se vede nevoit să găsească o altă sală de spectacole, deoarece aceasta se va închide pentru moment. Ce se va întâmpla? Va reuşi trupa teatrului să rămână unită şi să scoată spectacolul anunţat şi deja vândut?

“Bonjour, bonne nuit, Paris!” este un spectacol despre rezistenţă, respect, răbdare şi, mai ales, despre iubire: de muzica, de teatru, de oameni.”

Scenariu şi Regie: Dana Rotaru

Orchestraţie şi conducere muzicală: Lucian Vlădescu

Coregrafie: Andreea Toma

Light Design: Andreea Iacomiţă

Maestru cor: Gabriel Popescu

Dirijor cor: Aurel Muraru

Victoria şi-al ei husar
25 Iunie (ora 18:30, Palatul Naţional al Copiilor)
 

„Victoria și-al ei husar”, operetă în trei acte de Paul Abraham, pe un libret de Alfred Grünwald și Fritz Löhner-Beda, redă povestea de dragoste dintre frumoasa Victoria și husarul Koltay.

 

Subiectul operetei și idila celor doi ne poartă, rând pe rând, din peisajul însorit al Japoniei, în pitorescul St. Petersburg, ajungând apoi într-un orășel din Ungaria.

Primul război mondial și anii ce i-au urmat pun dragostea lor la mari încercări. Victoria, crezându-și iubitul mort în război, se căsătorește cu un distins diplomat american, pe numele său Cunlight. Însă viața o readuce pe Victoria față în față cu Koltay, prima sa iubire. Deznodământul? Vă invităm să îl aflați!

Conducerea muzicală: Tiberiu Oprea

Regia: Cătălin Voineag

după versiunea realizată de regizorul  George Zaharescu

Asistent regie: Gladiola Nițulescu Lamatic

Decoruri: arh. Cătălin I. Arbore

Costume: Hristofenia Cazacu şi arh. Cătălin I. Arbore

Coregrafia: Mihaela Atanasiu

Coordonator balet: Traian Vlaș

Mișcare scenică: Andreea Toma

Maestru de cor: Gabriel Popescu

Dirijor cor: Aurel Muraru

24 Iunie (ora 18:30, Palatul Naţional al Copiilor)

Liliacul și farsa de sfârșit de an      

 

„Liliacul” (în germană, „Die Fledermaus”) este o operetă în trei acte de Johann Strauss – fiul (25 octombrie 1825 – 3 iunie 1899), cu un libret de Karl Haffner și Richard Genée după vodevilul „Le Réveillon” scris de Henri Meilhac şi Ludovic Halévy. Premiera a avut loc la Viena, la „Theater an der Wien”, pe data de 5 aprilie 1874.  

            Acţiunea se petrece în ultima zi a anului şi în noaptea de revelion. Falke, prietenul domnului Eisenstein, pune la cale o farsă, pentru a se răzbuna pe acesta pentru o poveste mai veche: după un bal mascat, Eisenstein l-a lăsat pe Falke beat într-o grădină publică, îmbrăcat în costum de liliac, spre batjocura mulțimii, motiv pentru care lui Falke i-a rămas porecla de „Liliacul”. 

Regia și scenografia: Matteo Mazzoni
Lighting design: Matteo Mazzoni

Biletele pot fi achiziționate de la agenția de bilete a Palatului Național al Copiilor de luni până vineri, între orele 12.00 și 18.00, și sâmbăta, între orele 12.00 și 14.00.

 

Biletele sunt puse în vânzare și online pe:

https://startickets.ro

https://www.ticketstore.ro

În limita locurilor disponibile, biletele se pot cumpăra şi cu o oră înainte de începerea spectacolului de la agenţia de bilete a Palatului Naţional al Copiilor.

Mijloace de transport – Autobuze 313, 381;  Metrou:  Timpuri Noi,  Tineretului,  Mihai Bravu

Pensionarii, elevii și studenţii au reducere la categoria a -II-a, costul unui bilet fiind de 10 lei.

Mai multe detalii legate de spectacolele Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” găsiţi pe:

www.opereta.ro

sau

https://facebook.com/Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”