Luna iunie este a sasea la rand in care angajatorii americani dau afara mai maulti oameni decat angajeaza. Departamentul de Munca al SUA a dat un raport prin care se certificat faptul ca 62.000 de slujbe au fost pierdute pe drum in luna iunie. Rezultatele nu sunt deloc imbucuratoare, mai ales ca previziunile dadeau ca sigure pierderi de 60.000 de slujbe. Astfel, numarul total de slujbe disparute in acest an este de 438.000. 

Lunile mai si aprilie au cumulat o pierdere de 129.000, dupa ce estimarile dadeau ca sigura cifra de 77,000, sau in cel mai rau caz 85.000. Un raport rseparat pentur acest an arata ca, pana acum, solicitantii de plati specifice somerilor a fost de 404.000, ceea ce implica faptul ca speranta gasirii unui loc de munca foarte rapid este minima.

Potrivit lui Rob Carnell, analist pe piete financiare la ING, „informatiile de astazi arata ca piata muncii nu are inca forta de a-si reveni. Totusi, nu suntem martorii unor reduceri consistente de personal, companiile incercand sa mai reduca din costuri cum pot. Dupa ce am vazut cresterea pretului la petrol ,vemde scaderea numarului de locuri de munca. Trebuie sa ne mai uitam o vreme la grafice, s-ar putea sa mai fie schimbari”.