"Încă de acum trei-patru ani de zile, pe lângă predicţiile Oltchim şi RAAN (legate de intrarea în insolvenţă a acestor companii, n.r.), anticipam iminenţa intrării în insolvenţă pentru Complexul Energetic Hunedoara, care a intrat deja în insolvenţă, în luna ianuarie. Din punctul meu de vedere, nici Complexul Energetic Oltenia nu este departe. Toţii indicatorii Complexului Energetic Oltenia sunt de insolvenţă: pierderi cumulate în ultimii doi ani de zile de 1,6 miliarde lei şi datorii la fel, de ordinul miliardelor. Până la urmă, o insolvenţă asumată din timp şi corect administrată poate să facă minuni, precum în cazul Hidroelectrica. O insolvenţă pe ultima sută de metri şi prost administrată, precum Complexul Energetic Hunedoara, nu mai poate să salveze nimic. Trebuie să înţeleagă toată lumea că insolvenţa este anticamera falimentului", a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Borza are însă îndoieli că un Guvern fără sprijin parlamentar şi într-un an electoral şi-ar asuma şi intrarea în insolvenţă al unui al treilea producător de energie, după Hidroelectrica şi CEH.

Oltchim a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013, în timp ce RAAN în luna septembrie a aceluiaşi an. În luna ianuarie a acestui an Tribunalul Mehedinţi a dispus intrarea în faliment a regiei.

Te-ar putea interesa și: