Conform propriilor declaratii, Compaq detine, esalonat, 14% din piata desktop-urilor (cu 3% mai mult fata de urmatorul clasat), 30% din piata de laptopuri (aproape dublu fata de numarul 2 al pietei respective) si 27% din piata de servere (urmatorul detinand 19%).
Concret, cresterile inregistrate fata de urmatorul clasat s-au ridicat la 54% in ceea ce priveste piata totala in domeniu, 28% la desktop-uri, 85% la mobile si 40 % la servere. „Practic, am avut o crestere dubla fata de cresterea pietei in trei categorii din patru”, a aratat Mihai Pascadi, directorul general Compaq Romania.
Cu aceasta ocazie, oficialii Compaq au tinut sa anunte si faptul ca vor pune umarul la realizarea, in premiera nationala, a primei galerii de arta romaneasca cu vanzare pe Internet. Galeria de arta va putea fi vizionata on-line pe site-ul Qshop.ro, magazinul virtual administrat de catre Compaq. In afara de obiectele de arta, pe acest site pot fi gasite inca 200 de produse sau servicii. Artistul ales pentru inaugurarea Galeriei de Arta este nimeni altul decat Ion Salisteanu, unul dintre pictorii cei mai cunoscuti si apreciati din tara noastra, presedinte de onoare al Uniunii Artistilor Plastici, distins cu mai multe premii si distinctii in tara si strainatate.