Consecinţă a invadării Ucrainei de către Vladimir Putin, Rusia va rămâne fără produsele Samsung, pornind de la smartphone-uri până la chipset-uri.

Samsung nu mai livrează produse în Rusia

Samsung a anunţat recent că a oprit vânzările de produse din Rusia, în urma invadării Ucrainei, şi, în plus, va dona mai multe milioane de dolari în sprijinul eforturilor umanitare desfăşurate în Ucraina. În total, Samsung va dona 6 milioane de dolari. Din aceştia, 1 milion de dolari este reprezentat de valoarea produselor proprii donate de compania coreeană. În ceea ce priveşte oprirea vânzărilor, nu vor mai fi vândute în Rusia o gamă largă de electronice, în frunte cu smartphone-urile, dar nici chipset-uri, care fac deja obiectul unei crize globale.

Embargoul impus zborurilor către Rusia face foarte dificilă sarcina oricărei companii care ar mai dori să-şi aducă produsele în această ţară. Samsung are o cotă de 30% pe piaţa smartphone-urilor din Rusia, conform Counterpoint Research data, scrie news.ro. Apple, care la rândul ei şi-a oprit vânzările aici, are 13% cotă de piaţă în Rusia.

Există şi o fabrică de televizoare Samsung în Rusia, însă, din comunicarea companiei nu reiese dacă aceasta îşi va înceta activitatea.

Parlamentul European şi statele membre UE ar putea ajunge, până la finele acestui an, la un acord cu privire la un port unic de încărcare a telefoanelor mobile, tabletelor şi căştilor, a declarat marţi raportorul Alex Agius Saliba, chiar dacă propunerea a fost criticată intens de Apple, producătorul telefoanelor iPhone, informează Reuters.

Draftul de propunere legislativă a venit anul trecut

Comisia Europeană a propus pentru prima dată un port unic de încărcare a telefoanelor în urmă cu un deceniu însă anul trecut a venit şi cu un draft de propunere legislativă, după ce companiile nu au reuşit să cadă de acord asupra unei soluţii comune.

Utilizatorii de telefoane iPhone şi Android se plâng de mult timp că trebuie să folosească încărcătoare diferite pentru dispozitivele lor. În timp ce telefoanele iPhone se încarcă printr-un conector Lightning, dispozitivele Android sunt alimentate prin conector USB-C.

Un studiu din 2019 al Comisiei Europene arată că jumătate din încărcătoarele vândute cu telefoane mobile în 2018 aveau un conector USB micro-B, 29% aveau un conector USB-C şi 21% un conector de tip Lightning.