‘Am semnat documentele de vânzare a 100% din capitalul Red Wings către un grup de investitori, pentru o rublă’, adică 2 eurocenţi, a scris miliardarul, un cunoscut critic al Kremlinului, pe blogul său, fără a preciza identitatea cumpărătorilor.

‘Am făcut totul pentru a salva compania’, a adăugat omul de afaceri, proprietar al jurnalelor britanice Evening Standard şi The Independent.

Agenţia rusă de reglementare a transportului aerian a anunţat, la începutul lui februarie, retragerea autorizaţiei de zbor a companiei Red Wings, după ce un avion de linie Tu-204 aparţinând acesteia s-a prăbuşit la aterizarea pe aeroportul internaţional Vnukovo din Moscova, la 29 decembrie.

Conform anchetatorilor, accidentul, soldat cu cinci morţi, s-a datorat unei defecţiuni tehnice la sistemul de frânare. Acesta transporta doar opt membri ai echipajului, în condiţiile în care poate acomoda 210 pasageri.

Flota companiei este formată din opt aeronave Tu-204, un bireactor de cursă medie, lansat în 1989.

Autorităţile au explicat că au descoperit mai multe infracţiuni comise de Red Wings şi au apreciat că aceasta nu dispune de resursele financiare necesare pentru asigurarea securităţii pasagerilor.

Lebedev a regretat decizia autorităţilor de a retrage autorizaţia de zbor a companiei în locul celei a aeronavelor sale.

SURSA: Agerpres